SAMSUN / ATAKUM - Özören Şehit Metin Arslantürk Ortaokulu

May

Okulumuzda 2. Dönem Veli Toplantısı ve ŞMK Sosyal Hizmet Merkezi Personellerinin veli eğitimi gerçekleştirildi.

Nis

Gazze' de yaşanan vahşete dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla OMÜ Tıp Fakültesi öğrencileri ile ortaklaşa hazırladığımız Fotoğraf Sergimizi İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın M.İrfan YETİK ile Şube Müdürümüz Sayın İsmail KİRENDİBİ,Okul Müdürleri,öğretmen ve yoğun veli katılımı ile gerçekleştirdik.14-20 Nisan Şehitler Haftası olması nedeniyle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere istiklalimiz, istikbalimiz ve aziz vatanımız uğruna şehadete yürüyen tüm kahramanlarımızı ve okulumuza ismini veren mahallemiz mezarlığında meftun Aziz Şehidimiz Metin ARSLANTÜRK' ü İlçe Milli Eğitim ve Şube Müdürümüz ile öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla ziyret edip, rahmet, minnetl ve dualarla andık

Mrt

Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başlayan hafta, ülkemizde Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır.Bu nedenle hafta boyunca okulumuzda kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.Ayrıca hafta dolayısı ile okul kütüphanemize OMÜ Veterinerlik Fakültesi öğrencilerinin organize ettiği okuma kitapları bağışı gerçekleştirildi.

Mrt

İstiklal Marşı'mızın 103. Yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Şbt

Samsun Valiliği İl Jandarma Komutanlığı personelleri veli ve öğrencilerimize KADES, En İyi Nakotik Anne ,Çevreci Jandarma ÇEVKO ve UYUMA konularında bilgiler verdiler

Şbt

Okulumuz 8/A Sınıfı öğrencilerimize  23.02.2024 tarihinde Lise Tanıtımı Gezileri kapsamında okulumuz Taşıma Servisi  55 C 3602 plakalı araç ile  Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi,  Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve  Altınkum Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine gezi düzenlenmiştir

Okulumuz 2024 Teklif Çağrısı Dönemi
Erasmus+ Okul Eğitimi Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi (KA121-SCH) Kapsamında
Konsorsiyum Üyesi Okullar arasına girmiştir.

Şbt

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Samsun Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde ilçemiz Kentpark içerisindeki "Bilim Samsun" atölyelerini ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz "Bilim Samsun" bünyesinde her biri 15 öğrenci kapasiteli Doğa Bilimleri, Akıllı Tarım, Matematik, Havacılık&Uzay, Tasarım, Girişimcilik ve Deneyap Atölyeleriyle tanıştılar.

Şbt

6 Şubat 2023' te 11 şehrimizde yaşanan depremin yıl dönümü nedeniyle okulumuzda deprem tatbikatı yapildı ve deprem şehitleri saygi ve rahmetle anildi.

Ock

Ock

Okulumuza ismini veren Şehit Metin ARSLANTÜRK'ün mahallemiz sakini Anne, Babası Sabri ve Zehra Arslantürk'ü öğrenci ve öğretmenlerimizle ziyaret ettik.Duygu dolu anların yaşandığı ziyaret sonrası şehidimize, anne ve babasına minnet borcumuzu bir kez daha ifade ettik.

Ara

İstiklal Marşı'mızın şairi, Mehmet Akif ERSOY’ un doğduğu ve vefat ettiği 20-27 Aralık haftası, onun iman, inanç, cesaret ve kararlılık dolu dizelerini anmak için “Mehmet Akif ERSOY’ u Anma Haftası” adıyla kutlanmaktadır. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 87.yılında öğretmenlerimizin hazırladığı çeşitli etkinliklerle rahmet,minnet ve şükranla andık

Ara

Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferinin yedinci yıl dönümü sebebiyle tüm yurtta şehitlerimizi yâd edilmesi, gazilerimize minnet ve şükranların sunulması, milletimizin demokrasiye olan inancı ve bağlılığını gelecek nesillerimize aktarılması, toplumsal hafızanın diri tutulması amacıyla okulumuz ortaokul ve ilkokul öğrencileri öğretmenlerinin rehberliğinde "15 TEMMUZ ÇOCUK GAZETESİ ÖZEL SAYISI" çıkarmışlardır.

Ara

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Toplumda millî ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek öğrencilerimizi hayata hazırlamak,kültürel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak, öğrencilerin hayal gücünün gelişmesine imkan sağlamak, anı kültürü oluşturmak ve çevresine daha duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla ortaokullarda öğrenim görmekte olan öğrencilerimiz ücretsiz olarak sinema etkinliğine katıldılar.

Ara

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 10.11 2023 tarihli yazısı ile bağlantılı, bütün okul olarak öğrencilerimize kahvaltı yapma alışkanlığı kazandırmak amacı ile ilk tenefüste kahvaltı etkinliği gerçekleştirildi.